Nieuwe zender Futaba T8FG doet niet wat ik verwacht

Discussie in 'Electronica' gestart door GJM, 13 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. djamgils

    djamgils

    Lid geworden:
    22 jan 2010
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Breda
    je hebt met de futaba Fasst ontvangers de mogelijkheid om ze op een Highspeed digitale stand te zetten. Maar kennelijk is de esky gyro hier niet voor geschikt.
    De keuze in het gyro menu tussen GY en normal is alleen een verschil in weergave en verandert niks aan het uiteindelijke gyro signaal.

    Waarom heb je de swashmix op 140 moeten zetten? ik verwacht dat je nu veel interactie hebt bij max en min pitch.
     
    Laatst bewerkt: 18 feb 2011
  2. GJM

    GJM

    Lid geworden:
    22 nov 2010
    Berichten:
    53
    Tja, daar snap ik ook nix van! maar das de enige instelling waarbij hij normaal reageerd. Ik heb tijdens het vliegen nog nix gemerkt van vreemde interactie hoor! wat bedoel je daarmee? gaan ze elkaar beinvloeden?
     
  3. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    28.537
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Wat Djamgils bedoelt, is dat jij een 120 graden tuimelschijf hebt, en de zender op 140 graden aansturing hebt staan. Dan krijg je wat onnauwkeurigheid in de besturing wat zich tot uitdrukking brengt in o.a. de max en min pitchstanden.
    Een nick=input zal dan een kleine pitchverandering met zich mee brengen.
    Je merkt hier op zich niet heel veel van, omdat je bij vol pitch toch hard klimt, iets meer of minder merk je niet. Maar ik heb zo het vermoeden dat als dit bij 3D gebeurt, dat het dan je hele "move" verknalt....

    Verder zal over het hele pitchbereik roll alleen zuiver zijn, nick alleen ook, maar gecombineerd wijkt de heli nét een tikkeltje af. Voor de niet-aerobatics of 3D vlieger is het echter niet of nauwelijks te merken, omdat je hersens zich er op calibreren. Ga je daarna vliegen met een heli waar alles wél goed staat, dan zal de eerste vluchtjes met die heli, het ding zo nu en dan een iets andere kant uit gaan als waar jij heen wilt.

    Groet, Bert
     
  4. GJM

    GJM

    Lid geworden:
    22 nov 2010
    Berichten:
    53
    ok, maar hoe komt het dan dat hij bij 120 graden helemaal niet doet wat hij moet doen dan?
     
  5. GJM

    GJM

    Lid geworden:
    22 nov 2010
    Berichten:
    53
    en nu, na nog een poging, wel!!! hoppeta! de boel toch in de juiste instelling! (Beginner!)
     
  6. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    28.537
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Is toch logisch?

    Bij een 120 of 140 graden aansturing, bedien je met drie functies (roll, nick en pitch) 3 servo's. De zender rekent uit hoe iedere afzonderlijk servo dient te bewegen op elk van de afzonderlijke functies, om de tuimelschijf te laten doen wat jij wilt.

    Bij 120 graden zitten de stuurkogels gelijkmatig om de omtrek van de tuimelschijf verdeeld (120 gr-120 gr-120 gr), bij 140 graden niet (140 gr-110 gr-110 gr). dus moeten de servo's bij de ene instelling nét iets anders bewegen dan bij de andere.

    Dus als jij een 120 graden TS hebt en je zeder op 140 graden instelt, stuurt de zender de servo's heel iets verkeerd aan. Het verschil is niet groot en je kunt er op zich prima mee vliegen. Bij hooveren of rondvliegen merk je er weinig tot niets van. Pas als je gaat 3D-en of zo, dat je het écht gaat merken, want dan gaat de heli bij forse stuuruitslagen gecombineerd met forse pitchcommando's merkbaar afwijken van wat jij stuurt....

    Groet, Bert
     
  7. GJM

    GJM

    Lid geworden:
    22 nov 2010
    Berichten:
    53
    Ja, ik vond het ook wel logisch, en ik had ook wel uitgerekend dat het maar een klein verschil zou moeten zijn, maar ik zweer je dat ie eerst rare dingen deed. Waarom dat dan is weet ik ook niet. het zou goed kunnen zijn dat ik iets verkeerd had ingesteld. anyway, weer een stap verder. :rolleyes:
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina