Tot de snelheid merkbaar inkakt, dan direct stoppen, heb je nog 3,3 - 3,4 V per cel over. Groeten, Jan.
Ja, dat komt vaak voor. Als ik de lipo dan aan de lader leg, hebben de cellen ca 3.5-3.6V spanning. Bij mijn grotere boten probeer ik wat eerder te stoppen, want als daar eenmaal de snelheid inkakt, zakken de lipo's heel snel in en dat is niet goed voor de levensduur van je lipo.
Ja precies te laag in spanning is niet goed daarom mijn vraag. Met vliegen kan ik het aflezen op mijn zender, kan ook een ondergrens instellen en spraak waarschuwing laten geven als die bereikt is, erg mooi die telemetrie.
Op de meeste zenders kun je ook een timer instellen; begin aan de veilige kant en stel daarna de vaartijd bij aan de hand van hoeveel je na de vaart nog over hebt. Voor mij werkt het stoppen zodra de snelheid inkakt prima, maar ik doe het ook al een poosje... Groeten, Jan.
Het carbon roertje is klaar en ik heb een nieuw kapje gemaakt van 2 lagen 200grams carbonweefsel. Ik ben nu bezig om de romp in de epoxy te coaten en vervolgens te schuren, zodat hij waterdicht wordt en een mooie glans krijgt.
Hi Dirk Jan, Om een mooie laag dikte op te bouwen op je carbon is dit hele mooie Epoxy... XCR Epoxy van easy composite. Ook een vestiging in Nederland. De eerste laag smeer je er op en laat dat 2 uur drogen, het is dan plakkerig en daar kan je dan zonder te schuren een tweede laag op smeren, dat herhaal je tot 3 a 4 lagen. Als het is uitgehard schuur je het waterproef en kan je het polijsten. Je hoeft dit niet af te laken want de Epoxy is UV bestendig. Groet Jan.
Onlangs heb ik van een mede-hobbyist 2 3D geprinte Mini Mono's gekregen. Ik ben wat sceptisch in het gebruik van plastic en 3D prints voor RC speedboten, maar ik moet zeggen dat dit ontwerp goed in elkaar zit, met carbon staafjes die de delingen versterken. Volgens de ontwerper is een laminaatje niet nodig, maar ik denk dat ik in 1 van de rompjes een carbon weefseltje op de bodem leg. Binnenkort ga ik ze in elkaar zetten en testen .
Ik ben wel benieuwd naar de sterkte,waarschijnlijk gaat het wel goed. Omdat deze romp juist zo klein is . Ik denk met grotere boot prints ,dat een klap op het water direct einde romp betekent .
Dat gevoel deel ik helemaal, Alex! Ik ben ook meer van een sterk gebouwde romp met een laminaatje erin. Ik heb 2 van deze rompjes gekregen: 1 bouw ik standaard op, zonder extra versteviging. De andere voorzie ik van een carbon weefseltje. Nu is het ontwerp wel zo gemaakt, dat de romp delen met een rand en een flens in elkaar past. Ook komen er carbon staafjes tussen de delingen. Wel mooi bedacht! Ik moet zeggen; het bouwt wel snel op hoor
Ik heb sinds kort een eigen lasersnij machine waarmee ik een nieuwe Mini Mono kit heb gesneden. Het is een eigen ontwerp, voortborduurd op mijn eerdere Mini Mono. De romp heeft een iets diepere V aan de spiegel, maar vooral richting de boeg. De boeg is ook hoger en ik heb sprayrails in de zijkanten verwerkt. De spanten zijn van 3mm triplex en de beplating is 1mm berkentriplex. Het past allemaal super in elkaar en na een paar uurtjes bouwen heb ik al een romp. Wordt vervolgd!
Ziet er waanzinnig professioneel uit! Mooie CNC snijplotter! Hoeveel Watt is de laser? Waar ontwerp je de boot mee, welke software?
Dank je! Het is een diode laser met 22W effectief vermogen. Ik heb hem specifiek gekocht voor de hobby. Ik teken met Autodesk Inventor. Ik heb in het verleden veel voor mijn werk getekend, nu bijna alleen nog voor de hobby.
Fijn dat die ervaring voor je hobby kunt gebruiken! Voor de meeste hobbyisten een behoorlijke investering in tijd om dat onder de knie te krijgen! Dat is een mooie laser! Resultaat is er ook naar! Prachtig!
Weer even een update van de M500 Mini Mono. Ik heb een cockpit bedacht die je makkelijk van hout kan maken, met toch wat ronde vormen erin. Na een paar pogingen heb ik de goede passing gevonden, met nokjes erin om de cockpit op de juiste plek te krijgen.