VanDutch 40 speedjacht, scratchbuild

Heb nog niets van Robbie gezien ... :nooo: ;)

Tot mijn eigen spijt ligt de VD al een tijdje stil helaas. Maar niet vergeten! Ik hoop er binnenkort weer mee verder te kunnen! :yes:
 
Hey Lex,

Het is indd wel erg stilletjes op de mini VD werf ;) Op de 1:1 werf draaien we nog steeds op volle toeren hoor. Enne geboortenieuws... de eerste 30 voeter schiet ook al mooi op. Schitterend scheepje :yes:

Ondertussen nog een leuke promo van Wannahaves over de VD 40 :cool:

Wannahaves
 
draadje tender

Hoi Lex,
Ik kijk nog steeds met enige regelmaat naar de vorderingen van de VanDutch die je zo prachtig aan het bouwen bent. Helaas heb je er al een tijdje niet meer aan gewerkt. Ik hoop dat je toch ooit dit leuke bouwverslag af zult kunnen maken. Ik ben nu zelf met een draadje begonnen over de bouw van een 10m tender. uiteraard ook van scratch. Is misschien voor jou ook wel een leuke draad, aangezien het een zelfde soort schip is, slechts 2 meter korter.
vriendelijke groet,
Hay
 
Pffffffff, proest, uche, uche, uche .... Zo, eerst even het stof van dit draadje afblazen! En van de VanDutch 40 ook, maar dan letterlijk met gebruik van de compressor en blaaspistool.... Na meer dan twee jaar bouwstilstand staat de VD nu weer op de werkbank om verder afgebouwd te worden.

Twee grote klussen moeten nog gebeuren, de ruit en het dek. En daarna nog een hele lijst kleine details, maar dat later. Eerst die ruit. Ik zie het niet zitten om die met een messing framewerk te maken en daar een uitslag van doorzichtig plastic op of in te lijmen. Dat gaat nooit mooi strak worden ben ik bang. Daarom wil ik de ruit gaan vacuumtrekken. Daarvoor is echter een mal nodig, hier het eerste begin daarvan:

full
 
Laatst bewerkt door een moderator:
hahaha lex wilde je mij kloppen op langdurig bouwen hahaha
het record is 14 jaar aan een sub werken LOL
maar ik volgde dit reeds van af het begin dus ga je gang zou ik zeggen
en benieuwd hoe het gaat gaan met dat vacuum trekken
gr raf
 
Mooi dat het project weer verder gaat. Ik moest ook even weer het topic opnieuw doorlezen om mijn geheugen af te stoffen. Strak gebouwd, ik kijk uit naar de volgende update.
 
Uche, uche... Sjonge, wat een stof hier!
Kan de afzuiging aan, daar in Lillytown?

Oh, wacht even... Dat is één van de benodigdheden bij vacuümtrekken als ik me niet vergis...:D
 
Ik ben blij dat ik door de 'pauze' niet alle volgers kwijtgeraakt ben, leuk dat jullie er ook weer zijn!

Tussendoor heb ik andere regelaars. De eerste van Reely bleken niet zo goed te regelen, om naar achteruit te kunnen moest je bewust 'remmen' (autoregelaar ...) dan weer naar nul, ebn dan kon je pas achteruit. Bij de eerste beste noodsituatie betekent dat dan een deuk in de boeg ... ga je niet willen! Bovendien had ik er één 'geleend' voor in een auto'tje, die fikte na een paar minuten meteen door...

Ik heb nu de Turnigy Trackstar 1/18 regelaars van 18 amp. Die kun je wel zo programmeren dat ze zich gedragen als een oude vertrouwde borstelregelaar zonder vertraging van voor naar achteruit. De 1500KV motoren kan ik daarmee ook zo langzaam laten draaien dat ook sluipvaart mogelijk is, ook net zo langzaam dus als bij een borstelregelaar. Wel heb ik ze voor de zekerheid naar waterkoeling omgebouwd:

full


full


Op het printje zitten 2x3 FET's voor de aansturing, alleen de bovenste werden gekoeld door het koelblokje. Nu heb ik over beide rijen FET's een koelbuisje lopen (boven en onder het printje), moet meer dan voldoende zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
had de boten al een paar keer voorbij zien komen op internet en vind het echt prachtboten! jouw modelboot ziet er dan ook weer perfect uit zoals al je zelfbouwboten ;) ik volg!
 
Hmmm, bekend regelaartje, die gebruik ik ook voor mijn slepers. Prima dingetjes inderdaad voor laag-vermogens-toepassingen, ook op luchtkoeling blijven ze aardig koel bij mij.
 
Goed te horen dat ze bij jou goed werken! Ik heb de waterkoeling er ook voor de zekerheid op gezet. Ik verwacht bij volgas een stroomverbruik van 10-12 ampere per motor. Maar de opstartstromen zijn natuurlijk hoger. Als ik nu in de proefopstelling een tien keer van vol vooruit naar vol achteruit schakel voel je net dat de regelaar warm begint te worden.
 
Maar de opstartstromen zijn natuurlijk hoger. Als ik nu in de proefopstelling een tien keer van vol vooruit naar vol achteruit schakel voel je net dat de regelaar warm begint te worden.
dat is dan toch goed??? je doet dat toch nooit 10 keer achter elkaar. dus tijdens het vol aan draaien wordt je regelaar toch weer beter gekoeld.
ik ben wel erg benieuwd naar een filmpje van een proefvaart!!!
 
Back
Top