Jammer dat ook dit zo lang duurde... riepen het al veeeeeeel eerder dat dit vooral het belangrijkste was en is.
Je kunt jezelf de vraag stellen of dit inderdaad 'het belangrijkste is'. Ik denk zeker dat het een zinvolle aanvulling is maar op basis van de huidige technieken is het verre van het belangrijkste!
Wat veel belangrijker is is om te begrijpen waar je wel- & niet mag vliegen. Denk hierbij naast de specifieke locatie ook aan bijv de hoogte, het weer etc... veel belangrijker dan op atti (of zelfs GPS) een 8-je te kunnen vliegen. Nog sterker,.... wanneer zou je dat commercieel voor een foto of filmvlucht willen inzetten?
In een 3-mansformatie wordt de camera separaat bedient en is het in 99% van de gevallen niet eens nodig de pitch (yaw) van het toestel te bedienen...
Lang verhaal kort,
inderdaad een goede aanvulling maar zeker niet
'het belangrijkste'
Ik denk niet dat het gevaar zit bij de commerciële bedrijven.
Deze zijn zich namelijk bewust wat de consequenties zijn van roekeloos vliegen...
Jij wilt ze de kost niet geven die zo, net als wij in het verleden, zonder enige vorm van kennis en ervaring in deze branche gestapt zijn. Bewust schrijf je? Voor de meeste bedrijven die 'nieuw' in deze branche stappen worden ze juist door de wet- & regelgeving gedwongen bewust gemaakt van de gevaren....
Heeft het nut om als particulier zo een " flight exam" te doen voor eventuele later zwaardere regelgeving?
Als particulier is het examen wat wij als commercieel bedrijf moeten vliegen niet mogelijk. Wel kun je bij de betere modelbouwverenigingen het KnVVL Multi-Rotor brevet halen. Dat zou ik zeker aanbevelen!
Brandplaatjes. Hier wordt veelal messing genoemd als materiaal. Chic wellicht maar is ook erg gevoelig voor verkleuring en bv RVS heeft een aanzienlijk hoger smeltpunt. (880 voor Messing en 1300 a 1500 voor RVS). Ligt RVS dan niet iets meer voor de hand of heeft RVS een eigenschap die ik over het hoofd zie. Qua gewicht zou ik zeggen een Condensed (BV een DIN) letter nemen en ongeveer 10 punts. Dat levert een plaatje op van zeg maar 60 x 25 mm. Een dergelijke lettergrootte is nog goed leesbaar. Hoe dun je met de letters kunt gaan hangt natuurlijk ook af wat er technisch mogelijk is qua graveren.
Het doel van het plaatje is dat men na een crash kan identificeren om welk toestel het gaat. Verkleuring is daarbij niet relevant. De enige eis is dat het plaatje de brand overleeft en leesbaar is. Het materiaal is niet beschreven. Ik heb messing aangegeven omdat dat aan ons geadviseerd werd door zijn goede brandwaardige eigenschappen.