Bouwen van een draadsnijtafel (feather/cut) stap voor stap!

Hoi :)

Gisteravond kwam ik dit artikel tegen dat ik graag met iedereen wil delen (nee, niet zelf gebouwd dus - nog niet) over de bouw van een feather/cut kloon. Als je het artikel rustig doorleest (engels, ruim voorzien van foto's) is het een erg duidelijke, stap-voor-stap handleiding. Ik heb het artikel uit de originele PDF gehaald en in een word document gepost (flinke klus!) omdat het een bestand van 28 MB was en niet iedereen dat makkelijk opent of downloadt. Het originele bestand is ook te downloaden voor wie graag de originele layout heeft (kleinere foto's).

Het gaat om dit apparaat:


De schrijver van het artikel heeft niet alleen een fantastische handleiding geschreven voor de bouw maar ook een programmaatje in excel geschreven dat aan de hand van de maten van het te snijden vleugeldeel uitrekent waar de katrollen moeten komen aan de trekarm (wordt duidelijk bij het lezen ;)), je hoeft alleen maar de maten in te voeren!

De bestanden zijn hier te downloaden:
Word document
Excel document
het originele PDF document (vanaf blz. 103)

Met deze snijder is het probleem dat de draad aan de tip al door het schuim heen is en aan de root nog niet waardoor het profiel verknald wordt verleden tijd, absoluut een aanrader dus. En ik weet het, er zijn eindeloos veel tekeningen en omschrijvingen van vergelijkbare apparaten te vinden maar geen daarvan is zo duidelijk als deze en omdat ik 'm ook via-via-via gevonden heb - het is een beetje een obscure link in de zin van moeilijk te vinden en erg onbekend - leek het me een goed idee alles centraal hier neer te zetten :)
 
Dit plaatje geeft de werking mooi weer.

feathercut.jpg


Hier wordt met de stroomdraden getrokken. Dat is niet nodig en onhandig. Gewoon de stroomdraad aan de boog en een trekken via een apart koordje.
 
heeft iemand de word en exel documenten hier nog van? wil zo'n snijder gaan bouwen vandaar en dit lijkt me wel iets.
alvast bedankt,
groet pieter
 
Laatst bewerkt:
Als je de val arm van de zwaartekracht snijder 100cm lang maakt, en er een papieren bandmaat op plakt, heb je geen omrekensheet nodig.

Kleine koorde / grote koorde * 100% en je hebt de grove afstelling te pakken. Dan volgt nog wat fijnafstelling door de snijdraad over het schuimblok te laten glijden. De correctie die nodig is doe je op de trekdraad van de kleine koorde.

De grote koorde snij je hierbij altijd op de 100% aansluiting.
 
Back
Top