Ik ben op zoek naar een realistisch model waar je ook redelijk hard mee kunt varen. Op internet zag ik de nieuwe Florida van Krick en dat lijkt me wel iets. Heeft iemand daar toevallig al ervaring mee?
Hallo Eric, Definieer redelijk hard. Als je de snelheid, zoals in dit filmpje voldoende vind, dan is het antwoord ja, hier komt de Florida keurig in plané: Wil je harder, dan is de sturende aandrijving de beperkende factor, méér vermogen (en een grotere prop) maken gehakt van de kunststof kruiskoppeling. Je moet dan de hele aandrijftrein aanpassen en naar een starre as (of flexas met strut), met een roer naast de prop gaan. Of dat zinvol is in een ABS romp, is een andere zaak, een aanvaring met 80 km/h+ betekent een héél nieuw bouwpakket, met stukken die niet echt mooi meer passen... De Florida is niet nieuw, maar opnieuw uitgebracht met een ander plaatje op de doos. Groeten, Jan.
Jan, bedankt voor je uitgebreide reactie! Het filmpje is precies wat ik bedoel, geen echte speedboot maar wel een beetje snelheid. Ik wist wel dat er ook al een oude Florida was maar dacht begrepen te hebben dat nieuwe uitvoering wel flink gewijzigd is. Of had de oude ook al een Z-drive?
Helaas wel. Ze hebben gewoon de oude bestanden gebruikt voor de 'nieuwe' versie, het enige nieuwe is de fabrikant. Gemiste kans. Groeten, Jan.
Hallo Eric, Het is geen Z-drive, dan zou er een buitenboord unit met kegelwielen gebruikt zijn, MHZ heeft die in z'n assortiment, kosten meer dan een complete Florida: https://www.mhz-powerboats.com/shop/en/drives/z-drives-outboarder/ Een sturende aandrijving met een kunststof kruiskoppeling zou 'eigenlijk verboden' moeten zijn in snelle boten, want het is technisch gezien een ultieme ballenoplossing, waar geen serieus vermogen op losgelaten kan worden, zelfs met de brushless versie is de slijtage onfatsoenlijk hoog en moet je reserve onderdelen op voorraad houden. Als je een sturende aandrijving wilt, dan maak je er eentje met een flexas, waarbij je vooraf weet, dat die maar een kleine hoek kan maken voor de boel stuk gaat. Aan een flexas kun je wél het vermogen hangen om fluitend 80km/h+ te varen, maar dan moet je de ABS romp ook verstevigen, zodat die dat vermogen en de snelheid aankan, zonder te desintegreren. Groeten, Jan.
Dat is een kwestie van je uitgangspunt; als speelgoed vaart het uitstekend, als (oud) wedstrijdvaarder gaat het nooit hard genoeg... Groeten, Jan.
Met " geen echte speedboot" bedoelde ik dat het geen model van een raceboot moest zijn en dat het ook niet zo hard hoeft te gaan als een powerboat. Ik heb overigens gisteren via Marktplaats toch heel goedkoop een speedboot aangeschaft. Een Proboat Shockwave 26. Nog nooit gebruikt, hoef er alleen mijn eigen ontvanger in te doen. Is nog wel brushed maar daar valt eventueel wel wat aan te doen.