Demo F16 1/6,8 en 1/5 oranje

Bedankt allemaal! :zon:

Jullie hebben allemaal wel erg veel vertrouwen over die 15kg.....ik nog niet wha ha ha......help?!? Het zal allemaal erg krap komen. Eerst ga ik hem ruw zonder verf vliegklaar maken zoals ik met al mijn modellen doe. (Scheelt een bak werk mocht het misgaan...;)) Dan kan ik al aardig een oordeel maken over het gewicht. Ik kan hier en daar nog meer af snoepen van gemaakte onderdelen maar doe dat liever op het einde.

Ja, vertraging uit een paar romeinse kaarse halen zou moeten kunnen :smile:
Hmmm, ben daar nog niet helemaal uit. Ben afgelopen week al bij de vuurwerkboer geweest en ze hadden niet echt iets wat ik zocht en dan hebben we het over witte vuurballetjes.....het meeste wat ik gezien heb is allemaal kleur. Nu ben ik absoluut geen expert op gebied van vuurwerk, iemand enig idee?

Groetjes,
Gerald
 
hi gerald,
i notice that the original model is just one piece. you don´t separate the intake or any other part of fuselage do you?. what kind of grinder or milling machine do you use to make that gear? if you don´t mind my asking

greets,
Pablo

Indeed, the model is one piece straight out of the mould. Only the internal air-intake needs to be added.

I only use simple milling machine and lath, probably too small to suit the job in a normal way.
This is the lath I'm using: Home
And this is the mini milling machine: Home
Note that I don't use any rotary table on the milling machine, all angles other than 90 degrees means losening the toolvice, shift it and than mill again for the next step, sometimes a real pain.

Here in my little hangar:
GroteFoto-GHCZ7VSU.jpg


GroteFoto-LVSWP4KS.jpg
 
Ik heb het misschien gemist, maar wil je deze kist ook met rem chute uit gaan rusten als het gewicht het toelaat?

Er zal waarschijnlijk een modulaire parachute unit in de staart komen die ik met servo en al kan verwijderen. Met deze erbij zal het nooit in F4C passen maar voor de demo moet hij er natuurlijk wel op. Ook in de jetmasters klasse is gewicht geen enkel probleem. Zo zullen er meerdere onderdelen zo'n doel krijgen zoals ook de smokewinders. Deze wil ik ook werkend gaan maken met echte brandergenerators zoals het origineel.....maar niet voor 15kg!

Groetjes,
Gerald
 
waar is je veiligheids bril? foei foei (heb zelf a 2 keer iets moeten laten uitboren/frezen in mijn oog) ;)

Klopt! :cool: (was een foto moment, onderdeel was allang klaar...:rolleyes:)
Ik draag hem zelfs ook als ik veel met secondelijm bezig ben, ooit een keer een flinke spetter cyano naast m'n oog gekregen...... Moet ze goed koesteren m'n oogjes, met ook maar een kleine besschadiging mag ik ander werk gaan zoeken.

Grt,
Gerald
 
Tjonge tjonge wat een grote bak zeg, wel super dat je ook zelf de romp hebt gesopt.

Ik ga je je volgen.

Helemaal te gek die kist


Gr Japiooooooooooo
 
He Gerald,

Allereerst de allerbeste wensen voor 2010 en hopen dat alles op tijd klaar is :confused: en ... nog onder de 15 kilogram ook. :cool:

Ik heb weer even bijgelezen en ben met name zwaar onder de indruk van jouw landingsgestel, vakwerk man! De rest volgt vanzelf dat heb je allang bewezen. Benieuwd ben ik naar het aluminium. Ik er een bepaalde kwaliteit die je gebruikt, want ik kan me voorstellen dat het piesbakkenaluminium van de bouwmarkt alleen geschikt is voor wat sierstukjes. Tweede vraag is of je dit allemaal gemakkelijk kunt krijgen.

Heel veel succes verder.

Bert
 
Hoi Bert, het aluminium haal ik bij www.staalmarkt.nl in den bosch. Tis beter als pisbakken alu maar ook weer geen 2024 luchtvaart kwaliteit. Daar is inderdaad lastig aan te komen en rete duur. Maar de 51st kwaliteit zoals ze het noemen is meer dan sterk genoeg voor mijn doel.

Verder aan onderste deel van de main dragbrace:
GroteFoto-6O8487NM.jpg



waar is je veiligheids bril? foei foei (heb zelf a 2 keer iets moeten laten uitboren/frezen in mijn oog) :wink:
Zó beter???

GroteFoto-66IUSOI3.jpg
 
Hoi Gerald,

Zeer netjes :worship: het ziet er als echt uit!!

Nog even het aluminium: Dave Plat heeft het over 6061 alu. voor landingsgestellen.
Kun jij het verschil aangeven tussen 2024 en 6061?

Succes verder.

Groeten,

Bert
 
Bert, de verschillen zijn niet heel groot. Je kunt op internet gewoon de specificaties opzoeken van het materiaal, dan zie je de verschillen. Uit mn hoofd is 6061 brosser, dus lastiger te buigen.

@Gerald: er is een hele grote kans dat ik binnenkort weer bij Fokker werk, kan ik dus weer de afvalbakken gaan plunderen voor 2024 en titanium :p
 
Laatst bewerkt:
verschil 2024 en 6061

het betreft hier de volgende aanduiding:

1e cijfer= basislegerings element.
2e cijfer= aantal modificaties.
3e & 4e cijfer= specifieke legerininformatie.

Hier uit kan je opmaken dat 2024 alu:
-koper bevat
-geen modificaties ondergaan is

2024 word veel gebruikt in vliegtuigen voor platen, profielen , klinknagels, etc. Het kan e.v.t. nog gehard worden met oplossingswarmte behandelijk in combinatie met afschrikken. Treksterkte is ongeveer vergelijkbaar met sommige staalsoorten maar het is niet corrosievast, dus eigenlijk een beschermende oppervlakte behandeling nodig.

Dan watbetreft de 6061:
-bevat silicium.
-geen modificaties ondergaan.

6061 word ook veel gebruikt in de vliegtuigbouw alleen is deze minder sterk als de 2024, en word dus gebruikt in secondaire vliegtuigonderdelen. Grootste voordelen zijn dat deze legering tegenovergesteld van de 2024 wel lasbaar is en wel bestand tegen corrosie.

12 januari heb ik hier een examen over (module 6-Materialen en hardware):mrgreen:

Greets Rowan,
 
Succes met je examens.

Vroeger heb ik dat ook wel eens gehad, net als de klinknagel aanduidingen.

Na school doe je er niets meer mee (mits je echt in dat vakgebied aka plaatwerken blijft).
 
Goed bezig Rowan, mijn kennis uit het eerste jaar is alweer veel te ver weggezakt.

De warmtebehandelingen zul je dan vast ook allemaal kennen. Voor 2024 wordt T3 vaak toegepast.
Daarnaast zie je bij plaatmateriaal 2024 vaak dat het aan 1 of twee kanten een 'clad'kant heeft, dat is een heel dun laagje puur aluminium.
 
Heb ik ook al meerdele malen gemerkt, echter moet je het toch wel weten voor je examen en zeker als je die 7,5 wil halen..

ik heb nu in totaal zo'n 10 dagen geholpen bij fokker in hoogerheide in het f-16 magazijn met een soort reorganisatie, erg leuk al dat spul als ammo dummy's, en die omslag om die f-16 gun te laten draaien is ook enorm groot! alleen erg jammer dat f-16 verwisseld gaat worden over aantal(?) jaar..

@ Jitze,
ook opleiding gedaan bij fokker op hoogerheide? en ga je daar misschien binnenkort ook daar bij fokker weer werken?
Ik het daarnet nog even nagelezen , maar T3 is toch een conditie/toestand aanduiding?

Greets Rowan,
 
Laatst bewerkt:
Klopt, de T-achtervoegsels hebben te maken met de toestand van het materiaal. hij wordt in die toestand gebracht door een warmtebehandeling. Bijvoorbeeld naar een paar honderd graden verwarmen en hem een uur op die temp houden. Of juist binnen een halve minuut afkoelen. Hierdoor verandert de structuur in het materiaal.
Deze warmtebehandelingen maken het materiaal meestal wel bros. Om die reden worden ze bij Fokker ook regelmatig pas toegepast nadat het product gevormd is.

Overigens, ik studeer werktuigbouwkunde. Heb stage gelopen bij Fokker in Papendrecht en ga er nu hoogstwaarschijnlijk ook weer afstuderen.
 
Back
Top