Waar gaat het heen met de zenders ?

Autocorrectie.... Daar heb ik, sorry had ik, op m'n smartphone ook zo'n last van. Dacht ik een goed bericht verstuurd te hebben krijg ik de vraag "Wat bedoel" je??
Gelukkig kon ik he uit zetten (en niet uitzetten zoals de autocorrectie er van maakt) en heb daar nu gelukkig geen last meer van. Natuurlijk maar ik maak ook typevoutjes, nu komt er zo'n mooi rood kringellijntje onder te staan zodat de aandacht wordt getrokken. Dat kan ik negeren zodat de tekst toch met foutje op het forum komt omdat ik dat soms zo wil. ;) Is het een echte fout dan hoop ik dat iemand me daar op wijst zodat ik het kan aanpassen.
 
ik heb Graupner zender gehad wat ik een verschrikkelijke zender vond, daarna heel snel Futaba gekocht en die jaaaaaaren gehad in diverse soorten en maten
van de 6ex naar de 7 en de 8 maar geen enkele zender had dezelfde menu structuur, ook is het vreemd dat als ik een futaba zender heb met als voeding 8 x1,5 volt en
een andere persoon een futaba heeft met 6 x 1,5 volt ik deze niet kan aansluiten als leerling / Leeraar............
ik vindt futaba echt wel een goede zender ik denk één van de beste maar ik heb nu al een poosje een taranis, en ik moet zeggen dat dit een heel goede zender is.
Ook het programmeren van een model met behulp van een computer is een lachertje zo makkelijk, en dan niet vergeten de prijs wat deze zender kost en dan de prijs van de ontvangers
ik vindt de taranis alleen geen mooie zender, maar ach wie kijkt nou naar beneden op z,n zender als je aan het vliegen bent
 
ik heb Graupner zender gehad wat ik een verschrikkelijke zender vond, daarna heel snel Futaba gekocht en die jaaaaaaren gehad in diverse soorten en maten
Tja , bij mij is het juist andersom .
Heb jaren met Futaba gewerkt zonder problemen , enkel de verkrijgbaarheid van sommige bijbehoren begon moeilijk te worden .
Nu overgestapt op een MC28 en het was best wel even leren , maar eens onder de knie , een dijk van een zender.
Groetjes
Ronny
 
Klopt, een taranis heeft een oud design (mallen van JR gekocht) maar qua mogelijkheden is deze nog gelijk aan de recente zenders op de widgets na. Juist dat is iets unieks en heeft geen anders merk zo goed. FrSky wil niet dat je een zender met 8 kanalen koopt voor 200, 16 voor 400 en 24 voor 800, wat een hoop merken wel doen. Een 8 kanaals ontvanger kost niet het dubbele van een 4, maar kost een paar euro meer omdat het printje groter is. 16 kanaals is wel 2x zo duur als een 8 kanaals, want je hebt simpelweg 2 8 kanaals ontvangers nodig :)

FrSky is open qua mogelijkheden en je betaald puur voor hardware + rnd kosten en niet voor functionaliteit. Bij veel merken betaal je gewoon veel meer voor een extra functie terwijl het qua hardware niets voor stelt.

Bij Futaba is elke menu anders omdat het geen vaste opzet heeft, en dat maakt het ook zeker een stuk duurder om te ontwikkelen. Spektrum heeft veel meer dezelfde structuur in al hun zenders en dat het goedkoper om te bouwen en handiger voor de gebruiker. Bij Jeti betaal je voor het unlocken van functionaliteit..... ga toch weg. Dat is zo'n oud concept en doen ze alleen om mensen te lokken met een lagere prijs dan de erg hoge prijs zie ze voor het volledige model vragen.

FrSky heeft maar 1 groot nadeel en dat is dat de wereld hun testers zijn. Vooral met nieuwe producten kan er een update nodig zijn voordat het goed werkt, en dat is erg jammer maar houdt de prijzen wel laag. Er is geen merk zo goed in contact met de gebruikers als FrSky voor het ontwikkelen van nieuwe producten, dat is veel waard. Dan installeer ik wel een update in een ontvanger :)

Btw, er komt voor FrSky een update aan wat nog geen ander merk ooit gedaan heeft: Bestaande hardware krijgt een nieuw protocol met vele updates! Zover ik kan zien krijgt alles met D16 deze update, en dat is erg bijzonder. Enkele nieuwe mogelijkheden:
- Lagere latency (wil de race drone wereld blijkbaar)
- Meer kanalen (16 is prima, maar meer is altijd mooi)
- Draadloze firmware update tussen TX en TX (niet uniek, wel handig gezien ze regelmatig nieuwe functionaliteit uitrollen, niet alleen bugfixes)

Ook zijn ze leuk bezig met redundancy zodat ontvangers samen werken en zelfs telemetry redundant werkt. Met de update komt daar hopelijk nog wat bij :)
 
Zelf alle merken gevlogen.
FC18 V3plus, heerlijke zender, goed menu.
Daarnaast een Graupner MC14, waardeloos menu, niet te snappen.
Toen een Graupner MX12 Mhz uitvoering, niet te snappen.
Graupner MX16 MHz uitvoering, prima menu.
Graupner MX22 MHz uitvoering, heerlijke zender en heb ik nu nog steeds.
Jeti DS16, ik kwam er in het begin niet uit omdat ik dacht als Graupner, toen ik mijn hersens uitzette ging het prima.
Maar de zender ligt gewoon niet lekker in de handen en bepaalde dingen zitten niet logisch, weggedaan.
En nu, na allerlei horrorverhalen over hoe moeilijk de Taranis is en wat je allemaal moet doen om het aan de gang te krijgen toch maar een Taranis gekocht.
Ik heb het meerdere mensen die me geholpen hebben al geschreven, wat een mogelijkheden voor zo weinig geld.
En als je je even verdiept in hun menu is het ook erg recht toe recht aan.
Maar je moet wel de basis van modelvliegen kennen want er zitten geen mixers of andere foefjes in, dat mag je zelf instellen.
Ik ben nu nog 1 ding aan het uitproberen, of ik 2 ontvangers op 1 model kan koppelen, als dat kan en ik binnenkort de Horus even in de hand mag houden, dan koop ik een Horus X10.
Dat is exact wat ik al jaren wilde en meer heb je niet nodig.

GJ
 
Je kan oneindig ontvangers koppelen aan een model. Met een RB-20 schakelen 2 zelfs van telemetry als 1 uitvalt. Redundancy werkt op meerdere manieren en je zou oneindig in serie kunnen zetten. In tegenstelling tor futaba kan je ook 3 of meer ontvanger gebruiken op een powerbox bv.

Probeer ook de horus 12 naast de 10, die voelt heel anders aan. 10 ligt mij niet lekker, al is dat echt een top zender.
 
Ja, dat heb ik vernomen op het openrc forum.
Alleen wil ik het eerst zelf zien.
In F5B gebruiken we een 2e ontvanger op de grond die exact gelijk is als die in het vliegtuig.
Die bewaakt het gaskanaal.
En bij het inlezen staat de ontvanger in het model uit en die op de grond aan.
Pas na het inlezen zetten we het model aan.
En ik wil zeker weten dat dat goed gaat voordat ik iets koop.
Dus dat ga ik van de week even uittesten.
En ja, op de zweefmeeting in Kampen kan ik beide zenders even vasthouden, het kan nog zoveel mogelijkheden hebben maar als ie niet lekker in de hand ligt dan werkt het niet.
De Taranis voelt als de MX22, heerlijk.
Maar dat scherm van de Horus is zo mooi en ik denk dat de knuppels en interne delen wat degelijker zijn.

GJ
 
Ja, ik heb al 2 ontvangers maar ben met van alles bezig, nu dus met marineren van kip...
Ik moet nog even een andere bec vinden, die ligt ergens onder een stapel andere electronica,
En anders een Y kabeltje maken.

GJ
 
Gelukt.
Eerst de ene binden, die uitzetten, dan de andere binden, alles uitzetten.
Zender aan, 1 ontvanger aan, dan de andere en de servo's lopen synchroon.
1 ontvanger staat met telemetrie en de andere zonder.
Zo nog even kijken of ze beide met telemetrie kunnen, heb ik niet nodig maar het zou wel redundency kunnen zijn.

Echt heel makkelijk, veel makkelijker dan Jeti waar je eerst de ontvanger op "clone" moet zetten.
Nu wachten op 6 april (2 dagen na mijn verjaardag, gebak?) op de sleepmeeting in Kampen.
Dan mag ik Toostbeek zijn Horus X10 en iemand anders zijn Horus 12 vasthouden.
Gaat weer geld kosten, X10 is het goedkoopst bij MHM modellbau heb ik al gezien.

Verder met hoeveel onzin kan je in een zender prikken...

GJ
 
Vooralsnog ben ik niet zo onder de indeuk van al dat moderne spul.:rolleyes:
Je kunt niet eens meerdere (zeg: een stuk of 6, 7...) zenders aan 1 ontvanger koppelen.....:(
 
Heeft voor en nadelen.
Voordeel is dat je geen knijpers voor kanaalbewaking meer nodig hebt.
Nadeel is dat je een model niet meer over kan nemen.
Wij deden wel eens, in de 35mc periode, als een model een buitenlanding gemaakt had, dan nam je een zender mee met hetzelde kanaal, startte de motor en werkte het model de lucht in.
Op voldoende hoogte zwaaide je en zette de zender uit, degene op het veld zette dan zijn zender aan en nam het model weer over.
Geloof dat ze dat ook doen bij de Bleriot?
Dat is inderdaad een nadeel bij 2,4 en dat digitale gedoe.
Maar de jonkies kennen dat niet eens meer dus die missen dat ook niet.

GJ
 
Dat overnemen kan prima met een OpenLRS systeem bv. Groot bereik, moderne techniek, TX ID kan je customizen, dus meerdere zenders op 1 ontvanger werkt gewoon :)
 
Back
Top