Wat Klaas al schrijft. Juiste termen of mix er van. Vinden van echt goede info heeft tijd nodig. Ik zoek ook vaak in de taal van herkomst, google, hier dus op Google.de en dat geeft net weer andere zoekresultaten.
En dan is het verder kijken op allerlei verkoopsites of er info op popt die je kan aanschaffen.
Eerste stap is het aanschaffen van de tekeningen. Je krijgt dan een kopie van de SMB-Technik plaat van destijds.
Ik vraag me af of het schip nog leeft va zo een +65 jaar? Er kan heel veel gebeuren. Thans is men in Duitsland erg conserverend met al het oude materiaal, culturele/industriële erfgoed. Was ooit niet het geval. Modelbouw heeft daar zeker aan bijgedragen?
Zo zijn veel oude reddingboten van de DGzRS veilig gesteld. De haven van Hamburg ligt vol met museumschepen. Staan er schepen op het droge om ze goed in stand te kunnen houden.
In Nederland is daar amper geld voor, dit land 'wil niet'.
De schepen hebben het geluk bij een schare liefhebbers en sponsoren... en dat ze zijn gemaakt van metaal. Een houten Schnellboot van de S-140 klasse de 'Kranich', was een bodemloze put. Het is gesloopt. De motoren gered om in een S-130 WOII te worden ingebouwd. Ze zijn nagenoeg identiek aan die van destijds.... en extreem krachtig.
http://www.schnellboot-kranich.de/index.html
Trof hier het Nederlandse 'jacht' als uitgefaseerde WSP boot...
http://yachtüberführungen.de/index....w=category&layout=blog&id=9&Itemid=16&lang=en
Overigens... kopieer alle plaatjes die je vindt naar een mapje op je PC... ze kunnen morgen verdwenen zijn. Internet is vluchtig. 10 jaar gelee stond er meer over je modelletje.
Ook nog dat schip wat je hebt, als model overwogen om als testmodel voor schaalberekeningen op de voortstuwing te dienen. Is uiteindelijk een FL-8 geworden (nog steeds niet afgebouwd door het modelvliegen, en een modelveld hier om de hoek). Maar varen doet het model uitstekend... en zeer lang.
Ik trof ook deze afbeelding... geïsoleerd meestal in de verslagen. Ik dacht is het een Photoshop grap, plaatjes te onscherp. Maar nee, het is een te water lating! Heel goed zichtbaar de Teak opbouw. Bijkans had het schip dan ook een houten dek? Zou heel goed kunnen. Scheepstype is een bakdek-kruiser. In het Duits 'Backdeckkreuzer'. Het verhaal hoort er niet bij, stond wellicht op een naastliggende pagina... of het is een geïsoleerde reklameuiting anno 1959 in een nautisch blaadje.
https://www.google.nl/search?q=Back...uy2vbTAhUGJFAKHTgJAPkQsAQIJg&biw=1453&bih=787
Bestudeer aandachtig deze link. Stalen romp en dekspanten, maar houten dek? Scheepstype zeer populair in Duitsland, al van voor WOII, vandaar dat die vorm ook volgehouden werd vanwege praktisch bewezen nut, kennis van bouw bij de overlevende werven (veel was plat gebombardeerd).
Maar de typische vormgeving heeft lang stand gehouden, tot in de modernere schepen aan toe.
Gr Bas